28 Mayıs 2013 Salı
Salçalı Biftek Yemeği
Eşim bu biftek yemeğine bayılıyor, özellikle de onun için biraz sulu yapıyorum, etini bırakıp suyuna ekmek bandırıyor. Hem lezzetli hem de bereketli bir yemek oluyor.
Malzemeler :
1 kilo yağsız dana biftek ya da bonfile
1 adet büyük kuru soğan ya da 2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet patates
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı :
Kuru soğanı minik doğrayıp sıvı yağda kavurunuz. Salçayı da ilave edip kavurunuz. Biraz sıcak su ve tuz koyup biftekleri sıralayınız üzerine kekik atıp kalan biftekleri de sıralayınız.
Patatesleri kızartmalık şeklinden biraz daha kalın doğrayıp bifteklerin üzerine koyunuz ve kekik atınız. Tuz ve karabiber atıp sıcak su koyunuz.
Bir spatulayla ara sıra etleri alttan hafif kaldırarak altını almamalarını sağlayınız ve orta ateşte suyu azaldıkça sıcak su ilave ederek biftekleri pişiriniz.Biftekler pişince tuzunu kontrol edip altını kapatınız.
Kekik çok sevmiyorsanız aralara atmayıp sadece üstüne atabilirsiniz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder