Browni yaptığım zaman büyük kalıp yerine küçük kalıplar tercih ediyorum yemesi daha kolay oluyor, hem de daha şık duruyor.
Malzemeler :
160 gr. (2 paket) bitter çikolata
150 gr. tereyağı
5 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 fiske tuz
1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 paket vanilyalı pasta kreması(arası için)
1 paket sade krem şanti(üzeri için)
Hazırlanışı :
Pasta kremasını arkasındaki tarife göre çırpıp buzdolabına kaldırınız.
Kremi şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile çırpıp buzdolabına kaldırınız.
Parçalara ayrılmış çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritip mikser kabına alınız. Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpıp yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam ediniz.
Başka bir kaba un ve kakaoyu eleyip tuzu atınız ve en düşük devirde çırparak şekerli karışıma ilave ediniz.
Fındıkları bir poşete koyup su bardağının altıyla parçalayınız ya da iri kalacak şekilde robota çekiniz ve karışıma ilave edip spatula ile karıştırınız.
Silikon kalıpları yağlamadan birer çorba kaşığı malzemeden dökünüz. Kalıplarınız küçükse birer tatlı kaşığı dökünüz.
Cam kaseleri yağlamadan kağıt koyup içine hamuru dökebilirsiniz. Kesinlikle yapışmaz. Kağıt koymayacaksanız yağlamanız gerekir.
Fırını 175 derecede turbo da 15 dakika ön ısıtma yapıp tepsileri fırına veriniz ve 15-20 dakika sonra pişip pişmediğini kontrol ediniz. Küçük kalıplarda olduğu için fazla pişirmeyiniz sertleşir. Hemen fırından çıkartıp soğumaları için bekletiniz.
Soğuyan keklerin içlerini huni gibi kesip çıkırtınız. Yani üstleri kapak gibi geniş olup aşağıya doğru daralacak. İçini çıkardığınız keklerin içine biraz pasta kreması koyup çıkardığınız kısımları tekrar yerine koyunuz ve onunda üzerine kremşanti sıkınız. Buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder