23 Ekim 2013 Çarşamba

Şekerpare(irmikli)



Gelirken daima eli dolu gelen Nurten'ciğim bu seferde lezzetli şekerpareler yapmış. Ellerine sağlık.


Malzemeler :

125 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
3-3,5 su bardağı elenmiş un
antep fıstığı,fındık ya da badem(üzeri için)

Şerbeti İçin :

3,5 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :

Önce şerbeti hazırlayınız. Tencereye toz şeker, su  ve limon suyunu koyup şeker eriyene kadar karıştırıp bir daha karıştırmayınız. Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 15 dakika civarı kaynatıp, limonu içinden çıkartınız ve tencerenin altını kapatıp soğuması için kenara alınız.

Yoğurma kabına margarin,pudra şekeri, ayçiçek yağı, yumurta,irmik, hindistan cevizi, kabartma tozu, karbonat, vanilya,limon kabuğu rendesi ve elenmiş unu koyup yoğurunuz.(Kurabiye hamuru yumuşaklığında olacak)

Yuvarlak ya da oval şekil verip ortasına fındık ya da badem batırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriniz.(çabuk kızarıyor)

Fırından çıkarttığınız şekerparelerin üzerlerine soğumuş olan şerbeti dökünüz. Servis yaparken üzerine antep fıstığı tozu dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...