Kıymalı karnabahar yemeği yiyemiyorsanız muhakkak fırında beşamel soslu deneyiniz derim. Kokusu olmuyor ve beşamel sosla birleşince tadı çok güzel oluyor.
Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
tuz
1 adet kuru soğan
200gr. civarı kıyma
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos İçin :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
az tuz
1 su bardağına yakın rendelenmiş taze kaşar
Hazırlanışı :
Karnabaharları küçük çiçeklere ayırıp yıkayıp tencereye koyunuz. Üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyip az tuz atıp 5-10 dakika kadar yani karnabaharlar biraz yumuşayıncaya kadar haşlayınız.(Sakın çok haşlamayınız püre gibi olur)
Haşladığınız karnabaharları süzüp borcama ya da küçük bir fırın kabına koyunuz.
Teflon tavaya sıvı yağ koyup üzerine minik minik doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurunuz.
Kıymayı ve küp küp doğradığınız havuçları da ekleyip onları da kavurduktan sonra salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar yani bir dakika kadar kavurup bir su bardağı sıcak su ilave ediniz.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 1-2 dakika kaynatıp altını kapatınız. Karnabaharların üzerine yayınız.
Derin bir teflon kaba tereyağı ve un ekleyip devamlı karıştırarak 2-3 dakika kavurunuz.
Karıştırmaya devam ederek sütü yavaş yavaş ilave ediniz. Bir tutam tuz atıp göz göz olunca altını kapatıp kıymalı harcın üzerine yayınız.
Fırını 150 derecede 15 dakika ısıtıp 200 dereceye getiriniz. Tepsiyi fırına verip yaklaşık 40 dakika kadar pişirip rendelenmiş kaşarları üzerine ekleyiniz. Kaşar eriyince fırından hemen çıkartıp sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder