8 Kasım 2016 Salı

Fırında Yoğurt Mayalama





Yoğurt mayalarken artık sarıp sarmalamaya gerek yok. Fırında mayalanan yoğurt hem daha lezzetli hem de daha yoğun oluyor. Her mayalamada yoğurdunuz daha kıvamlı olacaktır.



Malzemeler :

2 kg. açık yoğurt (1 kg. yoğurt'tan da yapabilirsiniz)
1 yemek kaşığı ev yoğurdu (hazır yoğurt olmaz ev yoğurdunuz yoksa sütçünüzden isteyiniz onlarda muhakkak oluyor)
1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı  :

Sütü tülbent gibi temiz bir bezden ya da ince süzgeçten süzüp kaynatacağınız tencereye alınız.

Kaynamaya çıkınca altını kısıp 25 dakika civarı kaynatınız. (Altını çok kısmayınız kaynadığını görünüz)

Sütü mayalayacağınız tencereye ya da bir borcama alınız. Ilınması için biraz bekletiniz.

Mayalanma kıvamına gelince(serçe parmağınızı sütün içine batırıp 7 ye kadar sayınız,dayanabiliyorsanız tamamdır fakat 8 den fazla tutabiliyorsanız soğumuştur tekrar bir kaç dakika ısıtmanız gerekir) fırını 150 derecede 8 dakika ısıtıp kapatınız.

Fırın ısınırken 1 yemek kaşığı ev yoğurdu,1 çay kaşığı toz şeker ve mayalayacağınız sütten 1/2 çay bardağı sütü bir kasede karıştırıp mayalayacağınız sütün içine koyunuz. Bir kere karıştırıp bırakınız fazla oynatmayınız.

Yoğurtun üstüne her hangi bir şey kapatmadan ısıtılmış fırına koyup hiç açmadan 7 saat bekletiniz.(fırın kapalı olacak)

7 saat sonra mayalanmış yoğurdun üzerine peçete kapatıp buzdolabına kaldırınız. Bir gün de bu şekilde bekletip ertesi gün kapağını kapatabilirsiniz. Yoğurdunuz yenmeye hazır.

Yoğurt yenecek kıvama gelince bir yemek kaşığı yoğurdu buzdolabı poşetine koyup buzluğa atarsanız bir daha ki sefere mayanız hazır olur.

Yoğurt yapacağınız zaman mayayı buzluktan dışarı çıkartırsanız süt kıvama gelene kadar maya da çözülmüş olur. Afiyet olsun.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...