13 Ocak 2017 Cuma

Tiramisu Tarifi






Görümcemin yaptığı tiramusu çok lezzetli olmuştu. Bizde silip süpürdük ve haksızlık olmasın diye tarifini alıp sizinle de paylaşayım dedim :-) 




Malzemeler :

4 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı un

Islatmak İçin :

2 tatlı kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı nescafe
1/2 su bardağı ılık su

İçine Sürmek İçin :

1 paket sade pasta kreması
200gr. labne



Hazırlanışı :

Yumurta ve şekeri çırpınız. Şeker eriyince süt ve sıvıyağı ekleyiniz.

Ayrı bir kaba un,kabartma tozu ve kakaoyu eleyip yumurtalı karışıma ilave ediniz.

Hepsi güzelce karışınca kelepçeli kalıbın en küçüğünün içine yağlı kağıt serip harcı dökünüz.

180 derecede 15 dakika ısıttığınız fırına pandispanyayı veriniz.

Kürdanla kontrol ettiğinizde temiz çıkıyorsa fırından çıkartıp soğuması için bekletiniz.

Pandispanya'nın soğumasını beklerken kremayı hazırlayınız. 

Pasta kremasını yağ eklemeden arkasındaki tarife göre çırpınız. Kabaran kremaya labneyi ekleyip çok az daha çırpıp buzdolabına kaldırınız.

Soğuyan pandispanya'nın üzerini bıçakla düzeltip iki kat'a ayırınız. 

Bir kapta şeker,nescafe ve ılık suyu karıştırıp yarısını pandispanyanın birinci katının üzerine sürünüz.

Labneli kremanın yarısını üzerine sürüp 2. kat pandispanyayı üzerine kapatınız. İkinci katı da kahveli ılık suyla ıslatıp kalan kremanın tamamıyla pandispanyanın üzerini kaplayınız.

Süzgeçe biraz kakao koyup tiramisunun üzerene eleyiniz. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapınız. Afiyet olsun. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...