13 Mayıs 2017 Cumartesi

Düdüklüde Süzme Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi






Eşim küçükken babaannesi yaparmış bu çorbayı o da iki üç kase birden içermiş. O zamanlar el blendır olmadığı için biraz uğraşıyorlarmış şimdi işimiz daha kolaylaştı. 



Malzemeler :

2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
Tepeleme 1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 tablet(isteğe bağlı)

Üzerine Dökmek İçin :

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı tereyağı
pul biber


Hazırlanışı  :

Yeşil mercimekleri yıkayıp düdüklüye alınız. Üzerine 4 su bardağı su koyup düdüğü öttükten sonra 5 dakika kaynatıp süzünüz.

Süzülen mercimekleri tekrar düdüklüye alıp üzerine minik minik doğradığınız soğanları ekleyiniz.(soğanları kavurmadan ekleyeceğiz)

Teflon tavaya tere yağ,sıvı yağ ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurunuz (Yaklaşık 4-5 dakika kadar). Altını çok fazla açmayınız yakarsınız. Rengi biraz dönecek ve hafif bir helva kokusu gelecek. 

Unu kavurmak çok önemli az kavurursanız çorbanız'dan un kokusu gelir. 


Kavurduğunuz unun üzerine bir bardak sıcak su ekleyip karıştırınız. Hemen kaynayacaktır altını kapatıp düdüklüdeki mercimeklerin üzerine ekleyiniz.

Mercimeklerin üzerine 10 bardak sıcak su ekleyiniz (Benim et suyum vardı 2 bardak et suyu ve 8 bardak normal su koydum.)Et suyu eklerseniz çorbanız daha lezzetli olur. 

Baharatları ve tuzu ekleyip düdüklünün kapağını kapatınız. Düdüğü ötmeye başlayınca altını biraz kısıp 30 dakika kaynatıp altını kapatınız. 

Düdüklünün havası çıktıktan sonra çorbanızı el blendırıyla çekiniz. Tadını ayarlayıp altını kapatınız. 

Servis yapacağınız zaman küçük bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup kızdırınız. Pul biber atıp hemen altını kapatınız. 

Kaseye çorbayı koyup üzerine kızdırdığınız yağdan yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar dökünüz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...