7 Mayıs 2017 Pazar

Fincan Tatlısı








Tadı biraz tavuk göğsü tatlısına benzeyen bu tatlı hem çok hafif hem de lezzetli. Muhallebiyi fincanda bekletip servis yapacağınız zaman çıkartabilirsiniz.




Malzemeler :

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 yemek kaşığı margarin(30 gram civarı)
1 paket vanilya
1 damla sakız(falımın sakızı olur)
1 adet muz(isteğe bağlı)
Hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Teflon tencereye süt,toz şeker,un ve damla sakızını koyup kaynayana kadar(göz göz olana kadar) devamlı karıştırarak pişiriniz. 

Margarini ve vanilyayı ekleyip bir dakika daha karıştırarak pişirip altını kapatınız.

Muhallebiyi blendra çekiniz.

Muhallebilerin kalıp şeklinde çıkması için fincanların içini soğuk suyla çalkalayınız aksi takdirde çıkartamazsınız parçalanırlar.

Fincanların yarısına kadar muhallebiyi doldurup ince ince kıydığınız muzdan koyup üzerini tekrar muhallebiyle tamamlayınız.

Muz koymak istemezseniz fincanların tamamını muhallebiyle doldurunuz.

Tatlılar soğuyunca fincanları buzdolabının normal tarafına kaldırınız. Bir gece dolapta bekletirseniz şekilleri daha güzel oluyor.

Servis yapacağınız zaman resimdeki gibi muhallebinin kenarlarına bastırıp hava almasını sağlayınız ve dikkatlice çıkartınız.

Bir kaseye koyduğunuz hindistan cevinize bulayıp servis yapınız.

Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...