22 Haziran 2017 Perşembe

Tarak Tatlısı Tarifi









Arkadaşlar bayramda hangi tatlıyı yapalım diye düşünüyorsanız buyurun bu tatlıyı yapın derim. Yapılışı oldukça kolay ve içindeki cevizle beraber nefis bir lezzet sunuyor.



Malzemeler :

150gr. oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta ve ikinci yumurtanın akı
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri İçin :

30 adet badem 
Ayırdığınız yumurta sarısı

Şerbeti İçin :

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
10 damla limon suyu


Hazırlanışı :


Önce şerbeti yapınız. 

Tencereye toz şeker ve suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırınız daha sonra bir daha karıştırmayınız. 

Şerbetin kaynamaya çıkınca altını biraz kısıp 15 dakika kaynatınız. 10 damla limon sıkıp bir dakika daha kaynatıp altını kapatınız. 

Şerbeti kenara alın soğusun.

Yoğurma kabına yağ,yumurta,irmik,hindistan cevizi,yoğurt, pudra şekeri, elenmiş kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz karıştırınız. 

Elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde ediniz.

Daha önce hiç kullanılmamış yeni bir tarak alınız ve temizce yıkayıp üzerine sıvı yağ sürünüz.(sıvı yağ sürmezseniz hamurunuz tarağa yapışabilir) 

Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartarak tarağın üzerine yayınız.

İçine bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyup uçlarını kapatınız ve tarağın üzerinde yuvarlayarak çizgiler oluşmasını sağlayınız. 

Hamurun uçlarını birleştirip yağlanmış tepsiye diziniz.

Fırını 180 dereceye getirip klasikte 10-15 dakika ısıtınız.

Ayırdığınız yumurta sarısının içine bir çay kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip karıştırınız ve hamurların üzerine sürünüz.

Hamurların ortalarına birer badem sıkıştırıp ısıtılmış fırına veriniz. Altları ve üstleri kızarana kadar pişiriniz. 

Hamuru iyi pişiriniz, az pişen tatlı şerbeti yiyince çok kötü olur çok pişen tatlı da şerbeti çekmez. Benim fırınımda ortalama 40 dakika gibi bir zamanda pişiyorlar ama sizin fırınınızda daha çabuk kızarabilir. Yani kontrol ederek pişirmeniz gerekiyor.

Fırından çıkarttığınız tatlıların üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti dökünüz ve 3-4 dakika sonra tatlıların üzerine(şerbeti daha iyi çekmeleri için) bir tepsi kapatınız. 

Tatlılarınızın altları şerbeti şeker fakat üstleri çekmezse tatlıları şerbetin içinde ters çevirip birazda o şekilde bekletiniz. Bu da çok sık uygulanan bir yöntemdir.

Tatlıyı servis ederken üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.  
Afiyet olsun.


Tarifimin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...