8 Temmuz 2017 Cumartesi

Peynirli Tepsi Böreği (Hazır Yufkadan)









Vaktinizin az olduğu zamanlarda hemen yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir börektir. Çay demini alana kadar bu böreği yapıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.



Malzemeler :

6 adet yufka(5 adet yufkada kullanabilirsiniz)
300gr. böreklik beyaz peynir(isterseniz 150gr. beyaz 150 gr. lor kullanabilirsiniz)
1/2 demet maydanoz


Sos İçin :

500gr. süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ


Üzeri İçin :

Çörek otu

Hazırlanışı :


Fırını 180 derecede ısıtınız.

Beyaz peyniri rendeleyip içine ince kıyılmış ya da robotta çekilmiş maydanoz ekleyip karıştırınız.

Ayrı bir kapta süt,sıvıyağ ve yumurtaları çırpınız.

Tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayınız.

Üzerine iki küçük kepçe sos dan döküp fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürünüz.

İkinci yufkayı büzerek ilk yufkanın üzerine koyup tekrar sos dan sürünüz. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayınız.

Peynirli maydanozlu harcın tamamını üçüncü yufkanın üzerine serpiştiriniz.

Dördüncü,beşinci ve altıncı yufkaları da büzerek koyup hepsinin üzerine sos dan sürünüz. 

Tepsinin dışına taşan ilk yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kalan sosun tamamını üzerine sürünüz.

Bolca çörek otu serpip ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.

Böreğinizin altı pişmediyse alt pişirme ayarına alıp 10 dakika daha pişiriniz. Afiyet olsun.

Tarifimin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...