6 Nisan 2023 Perşembe

Beze(Mereng) Tarifi

 



Az malzeme ile kolaylıkla yapabileceğiniz ve her daim taze taze yiyebileceğiniz bir tarif.



Malzemeler :

4 adet iri yumurta akı (oda sıcaklığında)

2,5 su bardağı pudra şekeri

Çay kaşığının ucuyla tuz


Hazırlanışı :


Yumurta akları ve tuzu mikser kabına alınız

İki dakika kadar düşük devirde çırpınız. Mikser devamlı çalışmalı kesinlikle durdurmayınız.

Pudra şekerini kaşık kaşık yumurta aklarına ekleyiniz.

Mikseri en yüksek devire getirip çırpmaya devam ediniz.

Yumurta akları krem şanti gibi köpüklü bir kıvam alınca kapatınız.

(yaklaşık 15-20 dakika kadar)

Katı bir kıvamı olmalı ve parmağınızın arasına aldığınızda elinize pütürlük gelmemeli.

Beze karışımını sıkma torbasına doldurunuz.

Yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz büyüklüklerde sıkınız.

Fırını turbo da 150 derece de 15 dakika ısıtıp 100 dereceye düşürünüz.

100 derecede bezeler sertleşip yağlı kağıttan rahatlıkla ayrılana kadar pişiriniz (yaklaşık 90-100 dakika kadar ama fırınların pişirme süreleri farklı olabildiği için siz kontrollü pişiriniz)

Bezeler piştikten sonra fırını kapatınız ama bezeler ılınana kadar fırının kapağını açmadan bezeleri içinde bekletiniz.

Fırından çıkardıktan sonra kapalı bir kapta muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...