9 Ekim 2022 Pazar

Kakaolu Hindistan Cevizli Bisküvi(Kurabiye)

 



İçi hindistan ceviz dolgulu, kurabiyeden çok bisküvi tadında, çocukların yanı sıra büyüklerinde beğenerek yediği farklı bir tarif.




Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı

1 paket kakaolu toz puding(pişirilmeyecek)
3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı hindistan cevizi


Hazırlanışı :

Yoğurma kabına tereyağı, toz puding, pudra şekeri, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya yı ekleyip ekleyip yoğurunuz.

ELE YAPIŞAN bir hamur elde ediniz.

Kapalı bir kaba koyup 30-40 dakika kadar buzdolabın da ya da 10-15 dakika kadar buzlukta bekletiniz.

Hamur dan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizin içinde açınız. Bir çay kaşığı hindistan cevizi koyup dikkatlice ağız kısımlarını kapatıp yuvarlayınız.

Hindistan cevizinin dışına çıkmaması için fazla bastırmadan yuvarlayınız. Hafif bastırıp yassı şekil veriniz.

Bulunduğunuz ortam sıcaksa hamur kendini bırakacaktır, bu yüzden hamuru azar azar buzdolabından çıkarıp şekil veriniz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.  

Tipsiyi, 180 derecede klasikte 15 dakika ısıttığınız fırına verip pişiriniz. (Benim fırınım da 20-25 dakika da pişiyorlar ama her fırının pişirme süresi farklı oluyor. Bu yüzden kontrol ederek pişiriniz.) Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...