23 Eylül 2013 Pazartesi

Zebra Kek














Yumuşak kek sevenler ve şekeri az kullananlar için oldukça ideal bir tarif. Tavsiye ederim.



Malzemeler :

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı+1,5 parmak süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt(kakaolu karışım için)

Hazırlanışı :

Yumurta ve toz şekeri şeker eriyip karışımın rengi açılana kadar mikserle çırpınız.

Çırpmaya devam ederken sıvı yağ ve sütü ilave ediniz. Ayrı bir kaba elenmiş un,elenmiş kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp sıvı karışıma ilave ediniz. Mikserle 10 saniye civarı çırpıp mikseri kapatıp spatula ile karıştırmaya devam ediniz.

Karışımı iki eşit parçaya ayırıp bir tanesine 2 yemek kaşığı kakoyu ve 3 yemek kaşığı sütü ilave edip karıştırınız.

Çember kek kalıbının içine yağlı kağıt yerleştiriniz. Karışımların içine eşit büyüklükte iki adet kepçe koyunuz. Bir kepçe kakolu kırışımdan bir kepçe sade karışımdan olmak üzere kalıbın tam ortasına ve üst üste gelecek şekilde dökünüz. Kepçeleri ağzına kadar doldurmayıp yarım yarım dökerseniz şekli daha güzel olur. Yani yarım kepçe kakaolu ve üzerine yarım kepçe sade.

Hamur yayıldıkça şekil kendiliğinden oluşacaktır. Sakın müdahale etmeyiniz. 

Hepsini döktükten sonra bıçak ya da kürdanla ortadan dışına doğru çekerek şekil yapınız.(isterseniz) Önceden 175 derecede 15 dakika ısıtılmış fırında pişiriniz. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol ediniz. Benim fırınımda klasikte 40 dakika pişiyor ama pişirme süresini siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız.

Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyip kalıptan öyle çıkartınız yoksa parçalanır. Afiyet olsun.






1 yorum:

  1. Harika bir tarif. Ellerinize kollarınıza sağlık.

    ERDİNÇ

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...