10 Eylül 2013 Salı

Zeytinyağlı Patlıcan Silkme



Ülkü Hanıma gittiğimde, babaannesinden öğrendiği ve çok lezzetli yaptığı patlıcanlı silkmeden yedim.Tam bir yaz yemeği ve patlıcanların daha zamanı geçmeden tarifi hemen vereyim dedim.



Malzemeler :

1 kg. patlıcan
1 adet kuru soğan
3-4 adet çarliston(biraz acı olsun istiyorsanız sivri biber koyabilirsiniz çok daha lezzetli oluyor.)
3 adet orta boy domates
tuz
şeker

Hazırlanışı :

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda ya da direkt tuzlayarak 15-20 dakika bekletiniz.

Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri koyup kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp onları da tencereye ilave edip üzerlerine biraz tuz atınız.

Domatesler biraz suyunu çekince patlıcanları bolca suda yıkayıp onları da ilave ediniz. Tuz ve şeker ekleyip tencerenin kapağını kapatınız. 

Yemek kaynamaya başlayınca altını kısıp arada tencerenin saplarından silkerek yemeği karıştırınız. Çok fazla karıştırmayınız. 

Su ilave etmeden kendi suyuyla pişiriniz. Tamamen yağına kalınca altını kapatınız. Ilık ya da soğuk olarak yiyiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...