14 Ocak 2014 Salı

Soğan Kavurması



Ülkü Hanımın yaptığı bu soğan kavurması gerçekten de çok lezizdi. Soğan kavurması basit görünmesine rağmen lezzetli bir yemek oluyor.



Malzemeler :

1 kg. kuru soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
yumurta(isterseniz)

Hazırlanışı :

Soğanları salata soğanı gibi(piyaza doğrar gibi) uzun ve ince şekilde doğrayınız. Soğanlarınız çok büyükse dörde kesip öyle doğrayınız. 

Teflon tavaya yağı koyup üzerine kıydığınız soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz. Soğanlar kavrulurken sularını saldıkları için tatlı bir tadı oluyor.

Salça,şeker,tuz ve pul biberi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurup altını kapatınız. 

Bu şekilde yiyebilir ya da yiyeceğiniz kadarını küçük bir tavaya alıp üzerine yumurta kırıp da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...