17 Haziran 2014 Salı

Ev Yapımı Pizza





Pizzanızı dışardan almayıp kendiniz evde yapmak istiyorsanız bu tarifi muhakkak deneyiniz derim. Özlemin yaptığı bu pizza oldukça lezzetli oluyor. Ellerine sağlık Özlem'ciğim.



Malzemeler :

1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı oda ısısında su
1/2 çay bardağı sıvı yağ(isteğe bağlı)
1 paket kuru maya
2  tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı elenmiş un

Üzeri İçin :

1 yemek kaşığı domates salçası(az suyla sulandırınız)
1 adet orta boy domates
2 sivri biber(tatlı) ya da çarliston
yaklaşık 15 adet siyah zeytin(çekirdekleri çıkarılıp dörde bölünmüş)
175 gram sucuk
15 adet kokteyl sosis(başka malzemelerde ekleyebilirsiniz)
300-350 gram rendelenmiş taze kaşar

Hazırlanışı :

Sütü hafifçe ılıtıp toz şeker ve yaş maya ile karıştırıp yaklaşık mayalanması için 10 dakika civarı bekletiniz.

Yoğurma kabına kabaran mayayı alıp üzerine su ve tuzu ekleyiniz. Elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurunuz. Üstünü kapatarak yaklaşık bir saat mayalanması için bekletiniz.

Mayalanan hamuru yarım su bardağı un ile toparlayarak yoğurup margarinle yağladığınız fırın tepsisine yayınız. Tekrar 20 dakika tepside bekletiniz.

Bir yemek kaşığı domates salçasını az suyla sulandırıp hamurun üzerine sürünüz.  5 dakika daha dinlendiriniz. Kabukları soyulmuş domatesleri, biberleri, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, sucukları ve sosisleri küçük küçük doğrayıp hamurun üzerine yayınız. 5 dakika daha dinlendiriniz.

Fırını 190 derece klasikte 5 dakika ısıtıp tepsiyi fırına veriniz. Pişip pişmediğini hamurun altını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Pişen hamurun üzerine biraz rendelenmiş taze kaşar atıp 3-4 dakika daha kaşarlar eriyene kadar pişirip tepsiyi fırından çıkartınız. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda bulabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...