2 Haziran 2014 Pazartesi
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
İç bakla çıktığı zaman bu yemeği oldukça sık yaparım ve yanın da taze sarımsak tüketirim, muhakkak deneyiniz harika oluyor.
Malzemeler :
6-7 adet ayıklanmış enginar
250 gr. iç bakla
1 adet kuru soğan
tuz
az şeker
isterseniz üzeri için az dereotu
Hazırlanışı :
İç baklaların kenarlarına bıçakla küçük kesik atıp kabuklarını soyup içini sudan geçiriniz.
Minik minik doğradığınız kuru soğanı teflon tavada zeytinyağın da kavurunuz. Kavrulan soğanların üzerini geçecek kadar su koyup soğanları biraz pişiriniz.
Pişen soğanların üzerine iç baklaları koyup bir iki dakika kavurup tuzunu atıp altını kapatınız.
Enginarları sudan geçirip pişireceğiniz teflon tencereye koyup enginarların yarısına gelecek kadar su ekleyiniz. Enginarların suyuna tuz ve az şeker atınız.
15 dakika pişirip soğanlı iç baklayı enginarların üzerine pay edip enginarlara çatal rahatça girene kadar pişiriniz.
Tencerenin ağzı kapalı olarak enginarlar soğuyana kadar bekletiniz. İsterseniz üzerlerine birer tutam dereotu koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder