22 Temmuz 2014 Salı

Ev Yapımı Limonata















Bu sıcak yaz mevsiminde ortalık kavrulurken evde yapacağınız bu lezzetli limonata ile oldukça ferahlıyacaksınız, hem de içinde zararlı maddeler olmadan doğal bir içecek içmiş olacaksınız. 

Geçenlerde arkadaşım Elif'in cafe restorantına gittiğimde limonatasından içtim ve benim yaptığımdan daha lezzetli olduğunu farkettim. Püf noktasını sorduğumda portakal koyduğunu öğrendim ve eve gelir gelmez yaptım, gerçekten çok daha lezzetli oldu. Sizin de hemen mutfağa gidip yapmanızı tavsiye ederim.


Malzemeler :

6 adet limon
1 adet portakal
2 su bardağı toz şeker(şekeri kendi zevkinize göre ayarlayınız)
10 bardak soğuk su

Hazırlanışı :

Limonları ve portakalı yıkayıp kabuklarını rendenin küçük gözüyle ya da sarımsak rendesiyle rendeleyiniz ama limon ile kabuğu arasındaki beyaz kısmı kesinlikle rendelemeyiniz aksi takdir de limonatanız çok acı olur. 

Kabukları bir kaba alıp şekeri ilave ediniz ve biraz ovunuz. 

Limonların ve portakalın beyaz kısımlarını da bıçak yardımı ile kesip atınız ve yoğurduğunuz kabukların içine atıp hepsini tekrar yoğurup kapaklı bir kaba koyunuz ve bir gece buzdolabında bekletiniz. Vaktiniz yoksa bir kaç saat bekletiniz.

Ertesi gün genişçe bir kabın üzerine süzgeç koyunuz ve evde varsa temiz bir tülbent ya da bezi süzgeçin üzerine serip limonatayı üzerine döküp süzünüz ama tülbent yoksa süzgeçten de süzebilirsiniz yalnız limonatanız hafiften posalı olur.

Tülbentle süzerseniz dışarda içtiğiniz limonata gibi posasız olur. Bezi iyice sıkarak limon ve portakalın bütün suyunu süzüp üzerine on bardak soğuk su ilave edip karıştırınız. Soğuk servis yapınız.

Yaklaşık 2,5 lt. limonata oluyor.

Şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 

İsterseniz servis yaparken bardağın içine nane yaprağı atabilirsiniz ya da limonatanızı taze zencefil ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.


Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...