1 Eylül 2014 Pazartesi
Hindistan Cevizli Hintpare Tatlısı
Bayram da yediğim bu hintpare'ler çok lezzetli olmuştu. Tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim. Ellerine sağlık Nurtenciğim.
Malzemeler :
150 gr. oda sıcaklığında margarin
4 su bardağı un
3 yumurta( 1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
fındık(üzeri için)
Şerbeti İçin :
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
bir dilim limon
Hazırlanışı :
Yoğurma kabına margarin,un, yumurtalar, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri'ni alıp yoğurunuz. Yumuşak bir hamur olacak ama çok yoğurmayınız.
Yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerlerine birer fındık batırıp ayırdığınız yumurta sarısını sürünüz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik sıcak fırına verip kızarana kadar pişiriniz.
Hintparelere pişerken şerbetini hazırlayınız.
Şeker,su ve bir dilim limonu tencereye alıp ateşe koyunuz. Şeker eriyene kadar karıştırıp bir daha karıştırmayınız. Altını kısıp 10-15 dakika kaynatınız.
Fırından çıkarttığınız hintparelerin üzerine sıcak şerbeti dökünüz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder