26 Kasım 2014 Çarşamba

Vişneli Muzlu Pasta










Kızım Tuana'nın Öğretmenler Günü için hazırlayıp değerli öğretmenlerine ikram ettiği pasta. Ellerine sağlık güzel kızım. Bu arada tüm öğretmenlerimizin de ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ kutluyorum. 


Malzemeler :

5 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker(bardağınız çok küçükse 2 çay bardağı koyunuz)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Vişne suyu(200ml. kutu vişne suyu yaklaşık bir su bardağı yapıyor ondan iki parmak civarı eksik olacak)
1 adet vanilyalı pasta kreması
1 adet sade krem şanti
1,5 muz
1 su bardağı vişne
Dr. oetker meyveli sos

Hazırlanışı :

Fırını açıp 170 dereceye getiriniz ve klasikte 15 dakika ön ısıtma yapınız.

Fırın ısınırken yumurtaları ve şekeri 10-12 dakika kadar çırpınız. Renginin açılması gerekiyor. Sıvı yağı ilave edip 30 saniye tekrar çırpıp ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ilave edeniz. 30 saniye daha mikserle çırpıp kapatınız.

Eline aldığınız bir spatula ile sağdan sola ve aşağıdan yukarıya doğru harcı güzelce karıştırınız. Hep aynı istikamette yapınız.

Çember kalıbın içine yağlı kağıt serip çemberi sıkıştırınız.
Ben çember kalıp kullandım ama sizin evinizde hangi kalıp varsa onu kullanınız. Borcam varsa onu da kullanabilirsiniz. 

Harcı dikkatlice kalıba döküp bir kaç kere altına vurunuz. Ön ısıtma yaptığınız fırına verip kürdan temiz çıkana kadar pişiriniz. Benim fırınım da ortalama 40-45 dakika da pişiyor ama siz 20 dakika dan sonra kontrol ediniz. 

Pandispanya pişerken krem şantiyi bir su bardağı soğuk süt ile çırpıp buzdolabına kaldırınız. 

Pasta kremasını da 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldırınız.

Meyveli sosu da 1 su bardağı(arkasındaki tarife göre) suyla pişirip soğuması için kenara alınız. Arada bir karıştırınız.

Pandispanyayı fırından çıkarttıktan sonra soğuyana kadar bekletiniz ve kalıptan dikkatlice çıkartınız.Sıcak çıkartırsanız parçalanır.

Ben pasta yaptığım zaman pandispanyayı bir gün önce pişirip buzdolabında streche sararak bekletiyorum ama sizin vaktiniz yoksa aynı gün de yapabilirsiniz.

Pandispanyayı parçalamadan ikiye pat a ayırınız ve alt kat pandispanyayı servis yapacağınız tabağa alınız. 

Kelepçeli kalıpta yaptıysanız kelepçeyi tekrar pandisyanyanın üzerine geçiriniz. Bu şekilde yaparsanız, pastanızın şekli çok düzgün olur ve yan taraflara doğru kaymaz.

Vişne suyunun yarısını kaşık ve fırça yardımıyla kekin üzerine sürünüz. Biraz krem şanti sürüp üzerine biraz da krema koyup her tarafına gelecek şekilde sürünüz. 

Muzları dilimleyip üzerlerine hafif limon sıkıp karıştırınız.(kararmamaları için) ve kekin üzerine yerleştiriniz. Vişnelerin çekirdeklerini de çıkartıp onları da yerleştiriniz ama muz ve vişnenin hepsini pastanın içine koymayıp üzerini süslemek için bir kısmını ayırınız. 

Meyvelerin üzerine tekrar biraz pasta kreması ve onun da üzerine biraz krem şanti koyup ikinci pat ı ters çevirerek koyunuz. Yani iç kısmı yukarıya gelecek. 

İkinci pat ın da üzerine kalan vişne suyunu sürüp krema ve üzerine krem şanti sürünüz. (krema ve krem şanti den de biraz kenar kısımlarına sürmek için ayırınız.) 

Meyvelerle süsleyip soğuyan sosu üzerine dökünüz ve dolaba kaldırıp bekletiniz.

Yani pastamız sırasıyla birinci kat pandispanya, vişne suyu, kremşanti, krema, meyve, krema, kremşanti, ikinci kat ters çevrilmiş pandispanya, vişne suyu, krema, kremşanti, meyveler ve sos olacak.

Buzdolabında beklettiğiniz pastanın çemberini açıp dikkatlice çıkartınız. Şeklinin çok düzgün olduğunu göreceksiniz. Ayırdığınız krema ve krem şantiyi kenarlarına sürüp şekil yapınız. Afiyet olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...