6 Ocak 2015 Salı

Angry Birds Şeker Hamurlu Pasta






Canım oğlum, kendi doğum günü için angry birds pastanın resmini bulmuş ve benimde yapmamı istedi. Onu kıramayacağım için hemen kolları sıvadım. Doğum günün kutlu olsun gözümün nuru.


Malzemeler :

5 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay bardağı elenmiş un(2 çorba kaşığı eksiltin)
2 çorba kaşığı elenmiş kakao(undan eksiltip yerine kakao koyuyoruz)
1/2 paket kabartma tozu
150 ml vişne suyu(kutu vişne suyunu üç'e bölüp ikisini kullanınız)
2 kutu sıvı krema
400 gr. bitter çikolata(isterseniz çikolata miktarını biraz azaltabilirsiniz)
1 adet muz
1 çay bardağı civarı vişne(çekirdekleri çıkartılmış)(dondurulmuş olabilir)
Şeker hamuru
Gıda boyası

Hazırlanışı :

Yumurta ile şekeri rengi açılana kadar 10-15 dakika çırpıp sıvı yağı ekleyiniz.

Bu arada fırını 170 dereceye getirip klasikte 15 dakika ön ısıtma yapınız.

Bir kabın içine elenmiş un, elenmiş kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yumurtalı karışıma ilave ediniz.

Mikseri 30 saniya daha çalıştırıp kapatınız ve spatula ile karıştırmaya devam ediniz. Spatulayı aşağıdan yukarıya ve sağdan sola doğru hareket ettirerek karıştırınız.

Çember kalıbın içine yağlı kağıt serip harcı içine dökünüz. Kalıbın altını bir kaç kere tezgaha vurup ısıttığınız fırına veriniz. 

Benim fırınım da pandispanyam 45 dakika ile 60 dakika arasında pişiyor ama siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız. Kürdan batırarak bunu anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Pandispanyayı dışarıda soğuyana kadar bekletiniz. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp hava almayacak şekilde streche sarıp bir gece buzdolabınızın normal tarafında bekletiniz. 

Ertesi gün ganajı yapınız. Ganaj için sıvı kremaları teflon bir tavaya alıp kaynama noktası gelene kadar karıştırınız. Göz göz olmaya başlayınca hemen altını kapatıp çikolataları ilave edip, çikolatalar eriyene kadar karıştırınız.(kremayı kesinlikle kaynatmayınız) Soğuması için kenara alıp bekletiniz.

Pandispanyayı iki kat'a ayırınız. Alt katını şeklinin düzgün olması için kelepçeli kalıbın içine koyup vişne suyunun yarısını pastanın üzerine fırça ile sürünüz. 

Soğuyan ganaj'dan bir miktar vişne suyunun üzerine sürünüz.

Ben pastanın ortası için muz, vişne ve fıstık kullandım ama siz farklı tatlar ekleyebilirsiniz.(vişne çikolatalı pastaya çok yakışıyor).

Malzemeleri koyduktan sonra meyvelerin üzerine biraz daha ganaj sürüp ikinci katı koyunuz. İkinci katı da kalan vişne suyuyla ıslatıp pastanın her tarafını kaplayacak şekilde kalan ganajı sürünüz.

Pasta kalıbın içinde olduğu için kenarlarına ganaj süremeyeceksiniz, bunun için bir miktar ganajı kenara ayırınız. Ertesi gün pastayı kalıptan çıkartınca ganajı çok hafif ısıtıp kenarlarına sürünüz.

Şeker hamurlu pastaların altına bu ganajı yapmalısınız. Pastayı tekrar buzdolabına kaldırıp bir gece bekletiniz ama vaktiniz yoksa buzdolabında bir kaç saat bekleterek şeker hamuru ile kaplayabilirsiniz. 

Pastayı kalıptan çıkartınız. Kalan ganajı kenarlarına sürüp tekrar buzdolabında bekletiniz.

Şeker hamurunu elinizle yoğurarak yumuşatınız ve kürdanın ucuyla kırmızı gıda boyası karıştırınız. Tezgaha az mısır nişastası atarak şeker hamurunu, pastayı kaplayacak şekilde açınız. Şeker hamuru açılırken asla altı çevrilmez hep aynı taraftan açılır.

Büyüyen şeker hamurunu güzelce pastanın üzerine yerleştirip elinizle düzeltiniz. Kenarlardan sarkan kısmını pizza bıçağıyla dikkatlice kesiniz. 

Kalan kısımlarını da yine ufak parçalar halinde şeker hamurlarını renklendirerek resimdeki gibi yapınız. Yalnız kaş, göz, gaga ve çene yaparken temiz bir sulu boya fırçasıyla altlarına çok az su sürerek kırmızı şeker hamurunun üzerine yapıştırınız. (şeker hamurunu başka bir şeker hamurunun üzerine yapıştıracaksanız altına muhakkak su sürmeniz gerekir).

Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...