12 Şubat 2015 Perşembe

Şinitzel Tarifi





Akşam işten geldiğiniz de hemen yapabileceğiniz oldukça pratik bir tariftir şinitzel. Ayrıca çocuklarında favori yemekleri arasındadır. Ben brokoli salatasıyla seviyorum ama siz patates püresi, patates kızartması,haşlanmış havuç,haşlanmış kabak ya da pilavla servis yapabilirsiniz.

Bu tarif 5 kişiliktir, kişi başı 2 şinitzel ama siz daha az yapacaksanız malzemeleri de ona göre azaltınız.


Malzemeler :

10 adet inceltilmiş tavuk göğsü(kasaba şinitzel yapacağınızı söyleyiniz)(evde tavuk göğsünüz varsa bıçakla üç ya da dört şinitzel çıkacak şekilde inceltiniz.)
1 çay kaşığı köri(isteğe bağlı)
1 çay kaşının ucuyla karabiber(fazla atmayınız şinitzelleriniz acı olur)
1 su bardağı un
2 su bardağı galeta unu
3 yumurta
tuz

Hazırlanışı :

Tavukları yıkayınız ve bir süzgece alınız.

Ayrı ayrı tabaklara un ve galeta unu koyunuz.

Yumurtaları bir kaba kırıp içine tuz, köri ve karabiberi ekleyip çatalla çırpınız.

Tavukları önce una bulayınız ama fazla unu silkeleyip sonra yumurtaya iyice bulayıp oradan da galeta ununa batırınız.

Tavada kızmış olan yağın içinde güzelce kızartıp fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınız.


Buharda pişmiş sebze, patates kızartması ya da pilavla servis yapabilirsiniz. Yerken şinitzelin üzerine az limon sıkıp yerseniz daha lezzetli olur. 

Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...