4 Mart 2015 Çarşamba

Buzluk Böreği (Patatesli Rulo Börek)









Görümcemin yaptığı bu börek buzluk böreği ya da rulo börek olarak biliniyor. Yumuşak ve lezzetli bir börek. İkram edileceği günden bir gün önce yapılıp dolap da bekletildiği için misafirleriniz geldiğinde sıkıntıya girmenize gerek kalmıyor. Hemen fırına atıp pişirebilirsiniz. Ellerine sağlık Özlem'ciğim.


Malzemeler :

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1/4 paket oda sıcaklığında margarin
6-7 adet iri patates(haşlanmış)
3 yufka
2 yumurta
2 yumurta(akları içine sarıları üzerine)
2 çay kaşığı sıvı yağ(üzeri için)

Hazırlanışı :

Süt, yoğurt, sıvıyağ,margarin ve yumurtaları çatalla çırparak karıştırınız. 

Haşlanmış patatesleri başka bir yerde ezip tuzunu ayarlayınız. 

Patatesleri sıvı karışıma ilave edip güzelce karıştırınız. Yufkaya sürülecek gibi cıvık bir karışım olacak.

İlk yufkayı açıp her yerine gelecek şekilde harcı sürünüz. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayınız.

Üç katlı yufkayı rulo yapınız. Uzun bir rulo olacağı için ortadan ikiye kesip üzerine strech geçiriniz ve buzdolabında bir gece bekletiniz. 

Ertesi gün yaklaşık birer parmak kalınlığında dilimleyip, dilimlediğiniz kısım yukarı bakacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. 

Ayırdığınız iki yumurta sarısı ve iki çay kaşığı sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürünüz.

Isıtılmış fırında 200 derecede altları ve üstleri kızarana kadar pişiriniz. Görümcemin fırınında 30-35 dakika da pişmiş ama siz pişme derecesini kendi fırınınıza göre ayarlayınız.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...