16 Mayıs 2015 Cumartesi

İmam Sarığı









Tadı cocostar'a benzeyen bu tatlıyı görümcem de yemiştim bayıldım ve eve geldiğim de hemen denedim harika oldu. Hadi arkadaşlar siz de muhakkak deneyiniz çocuklarınız bayılacak.


Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolu dolu kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Üzeri İçin :

1/2 kutu sıvı krema(bir kutu kullanacaksanız 200 gr bitter çikolata kullanınız)
100 gr. civarı bitter çikolata
Hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Fırını 170 derecede 15 dakika ısıtınız. 

Fırın ısınırken yumurta ve toz şekeri 6-7 dakika çırpınız. Sıvıyağ ve sütü ilave ediniz. Çırpmaya devam ediniz.

Ayrı bir kaba un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ilave ediniz.

Otuz saniye kadar mikserle çırpıp sonra spatula ile karıştırınız. 

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye karışımı dökünüz ve spatula yardımıyla yayıp düzeltiniz. Tepsinin altını bir kaç kere tezgaha vurunuz.

Isıtılmış fırına verip klasikte 15-20 dakika civarı pişiriniz. Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol ediniz. Çok çabuk pişiyor.

Pişen keki dışarı alarak soğuması için bekletiniz.

Pasta kremasına arkasındaki ölçüye göre soğuk süt ekleyerek çırpınız. Krem şanti gibi kıvamlı olacak. Buzdolabına kaldırıp biraz bekletiniz.

Kek soğurken ganajını yapınız. Bir kutu sıvı kremayı teflon tavaya dökünüz ve kaynama noktasına gelince kadar karıştırarak ısıtıp altını hemen kapatınız (kesinlikle kaynatmayınız.) 

İçine parçalara ayırdığınız bitter çikolataları atıp çikolatalar eriyene kadar karıştırınız. Soğuması için bekletiniz.

Kekinizden bir kalıp yardımıyla ya da çay bardağı ağzıyla keserek yuvarlak şekiller elde ediniz.

Her yuvarlak kekin üzerine bolca krema koyup ikinci yuvarlak keki üzerine kapatınız ama çok bastırmayınız.

Keklerin kenarlarına da krema sürüp sürdüğünüz kısmı hindistan cevizine batırınız. 

Keklerin kenarları tamamen hindistan ceviziyle kaplanmış olmalı. 

Keklerin üzerine de birer kaşık ganaj koyup ikram edene kadar buzdolabında bekletiniz. 

Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...