25 Temmuz 2015 Cumartesi

Taze Barbunyanın Derin Dondurucuda Saklanması





Arkadaşlar barbunyaları buzluğa atmanın tam zamanı. Ben kışın çok sık zeytinyağlı barbunya yaparım siz de zeytinyağlı barbunya yapmak isterseniz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.




Barbunyaların tanelerini ayıklayıp süzgeçte yıkayınız. Tencereye biraz su koyup kaynatınız. 

Kaynayan suyun içine barbunya tanelerini atıp suyun tekrar kaynamasını beklemeden 15 dakika haşlayınız.(suyun tekrar kaynamasını bekleyip sonra 15 dakika haşlarsanız barbunyalar ezilirler)

Barbunyaları süzüp soğuk sudan geçiriniz. 

İki türlü süzebilirsiniz. Kevgirle süzgece alabilir ya da bir tencerenin üzerine süzgeç koyup barbunyayı suyuyla beraber döküp süzebilirsiniz.

Kalan barbunyalar içinde aynı işlemi yapınız. 

Süzüldükten sonra büyük bir tepsiye döküp iyice soğuyana kadar bekletiniz. 

Bir kilo taze barbunya dan yaklaşık 550-600 gram iç barbunya çıkıyor. Buzdolabı poşetlerin koyup elinizle havasını çıkartarak ağzını kapatınız ve derin dondurucuya koyunuz.

Ben 550-600 gr. iç barbunyayı bir kerede pişiriyorum ama siz 250 ya da 400gr. şeklinde poşetleyebilirsiniz.

Barbunyalar buzlukta donduğu zaman birbirlerine yapışmazlar,isteğiniz kadarını alıp gerisini dondurucuda bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...