9 Eylül 2015 Çarşamba

Soğan Dolması












Soğan dolması diğer dolmalardan çok daha lezzetlidir. Ben biraz biber ve biraz da soğan dolması yaptım ama siz sadece soğan dolması yapabilirsiniz. 


Hazırlanışı :

Soğan dolmasının iç harcını etli biber dolması yapar gibi hazırlayınız, sadece içine fazladan iki diş sarımsak rendeleyiniz ve biberlerin üzerine koyduğunuz birer kaşık domates püresini koymayınız. Etli Biber Dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Soğan dolmasını iki türlü yapabilirsiniz. İlki tencereye az sıcak su koyup çok az tuz atınız. Soğanları resimdeki gibi ortasına kadar kesip tencereye koyunuz ve yumuşayana kadar haşlayınız. Yani sarılabilecek duruma gelmeli.(Çok çabuk haşlanıyor.)

Haşlanan soğanları yaprak yaprak ayırıp içine biraz iç harç koyup sarınız.

İkincisi ise soğanı ortadan ikiye kesip yapraklara ayırınız ama parçalamamaya dikkat ediniz. Büyük kısmına içi harç koyup küçük parçayı üzerine kapatınız.

Biber dolması yaptığınızda iç harç artarsa hemen ikinci tarifteki gibi soğanları kesip iç harcı kullanabilirsiniz.

Düdüklü tencerede yapmak isterseniz tencerenin altına rondodan çektiğiniz iki domatesi ya da az domates salçasını sulandırıp üzerlerine soğan dolmalarını diziniz. 

Dolmaların üzerine bir tabak kapatıp yaklaşık üç su bardağı su ile pişiriniz. 

Düdüklünün düdüğü ötünce altını biraz kısıp yaklaşık 20-25 dakika civarı pişiriniz. (Harlı ateşte pişirirseniz iç harcı ezilir dikkat ediniz.)

Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...