Özlem'ciğimin yaptığı lezzetli böreklerden bir tarif daha. Ellerine sağlık canım çok lezizdi.
Malzemeler :
4 adet haşlanmış patates(sıcak olacak)
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
4 yufka
sıvıyağ
un
yumurta sarısı
çörek otu
Hazırlanışı :
Teflon tavaya sıvı yağ ve salça koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurunuz. Üzerine haşlayıp sıcakken ezdiğiniz patatesleri ekleyiniz.
Patatesleri de biraz kavurup tuz,karabiber ekleyip tadını ayarlayınız ve soğuması için kenara alınız.
İlk yufkayı masaya yayıp üzerine her yerine gelecek şekilde sıvıyağ sürünüz.
Elinize biraz un alıp yufkanın üzerine serpiniz. Yufkanın iki ucunu ortada birleşecek şekilde katlayınız(2.resim)
Katladığınız yerlerede sıvı yağ sürüp un atınız.Soğuyan içi yufkanın katladığınız kısmına sıralayıp rulo yapınız.
Ruloyu yaklaşık 4 parmak kalınlığında kesip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atınız. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi yapınız.
Fırını 10 dakika ısıtıp 190 derecede altları ve üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder