Arkadaşlar bu böreği misafirleriniz gelmeden bir gün önce hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürmeden buzdolabında bekletebilirsiniz. Böylece sabah uğraşmak zorunda kalmayıp zamandan tasarruf etmiş olursunuz.
Görümcem bu böreği biraz daha farklı yapıyor onun tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler :
1 adet kuru soğan
5 adet büyük patates(haşlayınız)
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 yemek kaşığı domates salçası(tepeleme olmasın)
tuz
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
3 yufka
İçine sürmek için :
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
susam ya da çörek otu
Hazırlanışı :
Teflon tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurunuz.
Salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup,haşlayıp soyduğunuz patatesleri içine rendeleyiniz.
5-10 dakika civarı kavurup tuz,karabiber,kimyon ve toz kırmızı biber ekleyip tadını ayarlayınız. Altını kapatıp soğuması için kenara alınız.
Bir kabın içine sıvıyağ,un ve sirkeyi ekleyip karıştırınız.
Yufkanın bir tanesini masaya serip üzerine yaklaşık 3 yemek kaşığı unlu,yağlı karışımdan her tarafına gelecek şekilde sürünüz.
İki tarafından ortaya doğru uçları birbirine değecek şekilde katlayıp, katladığınız yerlere de unlu,yağlı karışımdan sürünüz.
Bir tarafına, soğuyan patatesli harç dan sıralayıp çok sıkmadan rulo yapınız. 9 parça olacak şekilde bıçakla dilimleyiniz.
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapınız.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürünüz. Susam ya da çörek otu ile süsleyip ısıtılmış fırına verip 190 ya da 200 derecede üzerleri ve altları kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder