27 Mart 2017 Pazartesi

Porsiyonluk Ispanaklı Pasta







Nurten'ciğimin yaptığı bu nefis pasta da ufak değişiklikler yaparak kendi damak tadıma göre uyarladım. Muhakkak deneyiniz derim. Kesinlikle ıspanak kokusu alamayacağınız gibi herkesin fıstıklı pasta zannedeceği harika bir lezzettir.İki farklı şekilde yapıp resimlerini ekledim, hangisini isterseniz onu yapabilirsiniz.




Malzemeler :

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi(tarifi aşağıda)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema İçin :

1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne(krema soğuyunca eklenecek)

1 adet muz(isteğe bağlı)

Üzeri İçin  :

1 paket sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Hazırlanışı :

Kremanın Yapılışı : Tencereye yumurta sarısı,şeker,un ve sütü ekleyip göz göz olana kadar devamlı karıştırarak pişiriniz.(yani kaynamaya çıkına kadar).

Yarım paket vanilyayı ekleyip karıştırınız ve soğuması için kenarda bekletiniz.

Soğuyunca tepeleme iki yemek kaşığı susuz şekilde aldığınız labneyi ekleyip daha pürüzsüz olması için blenderla inceltiniz. 

Pastada kullanmak için üzerini kapatıp kenarda bekletiniz.

Ispanağın hazırlanışı : Ispanakların yapraklarını kesip kumu kalmayacak şekilde güzelce yıkayınız. Vaktiniz varsa sirkeli suda bekletebilirsiniz. 

Kumu kalmayan ıspanak yapraklarını küçük bir tencereye koyup kapağını kapatınız. Kaynamaya çıkınca beş dakika kendi suyunda haşlayıp hemen süzünüz ve soğuması için kenarda bekletiniz. Soğuyunca robotta çekiniz.

Krem Şantinin Hazırlanışı : Soğuk süt ve krem şantiyi köpürene kadar çırpınız. (Kabı yan çevirdiğiniz zaman akmayacak.)


Şeker ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpınız.(yaklaşık 8-9 dakika) Sıvı yağ ve blendra çekilmiş ıspanakları ekleyiniz. 

Ayrı bir kapta elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ilave ediniz. Bir dakika daha mikserle çırpıp, mikseri kaldırıp spatula ile hep aynı yöne doğru karıştırınız.

Borcamın en büyük dikdörtgen tepsisine yağlı kağıt serip kenarlardan başlayarak ortaya doğru harcı dökünüz. Üzerini düzeltip klasikte 180 derecede 15 dakika ön ısıtma yaptığınız fırına verip pişiriniz. Benim fırınımda 30 dakikada pişti ama siz 20 dakikadan sonra kürdan batırarak kontrol ediniz.

Soğuyan pandispanyayı kalıpla ya da dilimleyerek kesebilirsiniz. Ben yuvarlak kalıpla kestim. Her bir dilimi iki kata ayırarak inceltiniz.

Artan kısımlarını robota çekerek kırıntı elde ediniz. 

İkiye ayırdığınız katın bir tanesinin üzerine bolca krema koyup onun üzerine ince ince dilimlediğiniz muzdan koyup üzerine ikinci katı kapatınız. (isterseniz muzu minik minik doğrayıp kremaya karıştırabilirsiniz)

Krem şanti sürüp üzerine kırıntı atınız. Her tarafını kaplamak istiyorsanız krem şantiyi kenarlarına da sürüp kırıntıyla kaplayınız.

Buzdolabında biraz dinlendirip servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...