16 Nisan 2017 Pazar

Hazır Baklavalık Yufkadan Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi











Sarıyer de yediğiniz börekten ayırt edemeyeceğiniz üstelik hamurunu kendinizde açmak zorunda olmadığınız, kuş üzümlerinin ise ayrı bir lezzet kattığı bu tarifi muhakkak denemelisiniz. 


Malzemeler :

44 yapraklı baklavalık yufka

İç Harcı İçin :

400gr. kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 adet büyük kuru soğan
1 çay kaşığı yeni bahar
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker(tepeleme olmasın)

Arasına ve Üzerine Sürmek İçin :

2 yumurta
90 gr. eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ(orta boy bir bardak kullanınız)
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı :

Kuş üzümlerini bir kaseye koyup üzerine su ekleyip yumuşaması için bekletiniz. 

Kıyma ve sıvıyağı teflon tavaya koyup kavurunuz. Minik minik doğradığınız soğanları da ilave edip kavurup kıymayı ekleyiniz. Kıyma kavrulunca suyunu süzdüğünüz kuş üzümleri, helva fıstığı, yenibahar, karabiber, tuz ve şekeri ekleyip tadını ayarlayıp altını kapatınız. 

Tereyağını eritip soğutunuz. Bir kaba yumurtaları kırıp üzerine ılınan tereyağını,sıvıyağı,süt,maden suyu ve tuzu ekleyip çırpınız.

Tepsinizi margarinle yağlayınız ya da yağlı kağıt seriniz.

İç harç soğuduktan sonra baklava yufkalarını masaya seriniz. Bu yufkalar çok çabuk kurudukları için üstlerine nemli bir bez örtünüz.

Yufkayı hazırlayacağınız yere de nemli bir bez serip üzerine iki adet yufkayı üst üste koyunuz. Arasına sütlü karışım sürmeyiniz. 2. yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde fırçayla sütlü karışımdan sürünüz. 

3. yufkayı koyup onun da üzerine sütlü karışımdan sürüp 4. yufkayı koyunuz. 4. yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürmeyiniz.

Yani 2. ve 3. kat yufkaların üzerine sütlü karışım sürülecek.
Bunları yaparken yufkaların kurumaması için biraz hızlı hareket etmeniz gerekiyor.


4. kat yufkanın uzun tarafına harcı koyup biraz sıkı bir rolu yapınız. Tepsinizin ortasına yuvarlayarak koyunuz. Yufkayı kurutursanız elinizi ıslatıp rulo yaptığınızda üzerine sürerek biraz yumuşatınız.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayınız. Tepsiye koyduğunuz böreğin etrafına sıralayınız. 11 adet rulo olacak.

Kalan harcı en üste dökünüz. 150 derecede 15 dakika ön ısıtma yaptırdığınız fırını 200 dereye getirip böreğin altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz. 

Bu böreğin altı daha geç kızardığı için tepsiyi orta gözün bir altında pişiriniz ya da orta gözde pişirip altının kızarması için bir alt rafa alıp 10 dakika da altını pişiriniz. 

Benim fırınımda üstleri 40 dakika da kızardı ama altını on dakika daha pişirmem gerekti ama siz pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayınız.

Üçgen dilimleyerek servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...