22 Nisan 2017 Cumartesi

Üzümlü Fındıklı Kurabiye








Kurabiyeler üzerindeki kavrulmuş susamla nefis olmuşlardı. Ellerine sağlık Nurten'ciğim. 




Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fındık(robotta çekilmiş)
2 yumurta(1 tanesinin akı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
1 çay bardağı susam

Hazırlanışı :

Susamı yağ koymadan küçük bir teflon tavaya koyup rengi değişene kadar devamlı karıştırmak suretiyle kavurunuz. Çok çabuk kavruluyor yakmayınız.

Yoğurma kabına margarin,sıvı yağ,toz şeker, 1 yumurta ve 2. yumurtanın sadece sarısı, elenmiş un, kabartama tozu, vanilya, kuru üzüm ve robota çekilmiş fındığı (un gibi yapmayınız biraz iri olsun) ekleyip yoğurunuz.

Ele yapışmayacak bir hamur elde ediniz. 

Fırını 150 derecede 15 dakika ısıtınız. Fırın ısınırken siz hamura şekil veriniz. 

Burada size bir tüyo vereyim arkadaşlar. Çok sıcak havalarda kurabiyeniz yumuşar ve şekil vermekte zorlanırsınız. Bu gibi durumlarda kurabiye hamurunu hemen bir buzdolabı poşetine veya bir kaba koyup buzluğa atınız ve 10-15 dakika bekletiniz. Kurabiyenizin daha rahat şekil aldığını göreceksiniz. :-)

Yumurta akını ve kavrulmuş susamları birer kaseye koyunuz. 

Cevizden daha küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekil veriniz ve üzerine hafif bastırınız. 

Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırınız. Susamlı tarafı yukarıya gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. 

Isınan fırını 180 dereceye getirip kurabiyelerin altları ve üstleri kızarana kadar pişiriniz. Yaklaşık 20-30 dakika da pişiyorlar. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...