5 Eylül 2017 Salı

Şeftali Reçeli Tarifi



Her yediğinizde buram buram şeftali kokusunu alabileceğiniz nefis bir reçeldir. Daha önce yapmadıysanız denemenizi öneririm. 












Malzemeler :

1 kilo orta sertlikte şeftali(ayıklanınca 740 gram geldi)
740 gram toz şeker(4 su bardağı+2 parmak)
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı :

Akşamdan şeftalileri soyup çekirdeğe yakın kısımlarını kesip atınız. 

Şeftali dilimlerini iki ya da üçe kesip reçeli pişireceğiniz tencereye alınız. Üstlerine toz şekerin tamamını ekleyiniz.

Tencereyi biraz sallayarak şekerlerin aralara girmesini sağlayınız. Kapağını kapatıp sabaha kadar bekletiniz. 

Gün içerisinde yapacaksanız şeftaliler suyunu salana kadar bekletip yapabilirsiniz. Akşamdan bekletince 7-8 saat kadar bekletmiş oluyorsunuz. 

Sabah tencerenin altını yakıp kaynamaya çıkmasını bekleyiniz. (Tencerenin ağzı hep açık olacak kapağını kapatmayınız)

Kaynamaya çıkan reçelin altını biraz kısıp tereyağını ekleyiniz. Oluşan köpükleri üsten attırarak içine yediriniz ya da kevgirle alınız size kalmış. Ben içine yediriyorum. 

Ara ara reçeli karıştırınız. Yaklaşık 20 dakika da reçel kıvama geliyor. 

Kahve tabağını derin dondurucuya koyup bir dakika bekletiniz. Üzerine bir çay kaşığı reçelin suyundan koyup yirmiye kadar sayıp tabağı yan çeviriniz. Reçelin suyu yavaş yavaş akıyor ve son damlaları uzuyorsa kıvama gelmiştir.

Limon tuzunu atıp karıştırınız ve bir dakika daha kaynatınız. 

Tencerenin altını kapatıp ılınıncaya kadar bekleyiniz. (Sıcakken de doldurabilirsiniz ama elinizi yakmamaya çalışınız.)

Reçeli karıştırarak kavanozlara doldurunuz. Ağız kısımlarını peçete ile kurulayıp kapaklarını sıkıca kapatınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...