Turşu zamanı geçmeden bu tarifi denemenizi öneririm. Özellikle kornişon turşu çok lazım oluyor. Bir çok salatanın içinde (patates salatası, makarna salatası, kısır vb.) kullanabilirsiniz.
5 litrelik cam kavanoz yaklaşık 3 kilo kornişon alıyor. Biber yapmak isterseniz 1700 gram kadar sivri biber alıyor.
3 litrelik cam kavanoza turşunuzu karışık kurmak isterseniz yaklaşık 1 kilo kornişon ve 500 gram sivri biber alıyor.
Malzemeler :
Kornişon(salatalık) (ne kadar isterseniz)
Biber(ne kadar isterseniz)
2-3 kereviz sapı(her kavanoz için)
5-6 adet sarımsak
5-6 adet nohut(haşlanmamış olacak)
Turşu Suyu İçin :
Her 3 litre içme suyu için(15 su bardağı yapıyor)
8 yemek kaşığı salamura tuz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Hazırlanışı :
Kornişonları suda bir kaç saat bekletip kumunun akmasını sağlayınız. İyice yıkayıp süzgeçe alınız.
Biberleri yıkayıp süzgeçe alınız.
Kornişonları ve biberleri bir yerinden deliniz.
Turşu suyunu hazırlayınız. Turşu suyu az gelirse tekrar tekrar aynı sudan hazırlayabilirsiniz. Yarım ölçüden de yapabilirsiniz.
Genişçe bir kaba içme suyu, salamura tuz, toz şeker, limon tuzu ve sirke ekleyip tuz eriyene kadar karıştırınız.
Kavanozun içine soyduğunuz bir kaç tane sarımsağı ve nohutları atınız. Üzerine boşluk bırakmadan sıkıca kornişon ve biberleri yerleştiriniz.
En üste yıkadığınız kereviz saplarını ve sarımsakları koyup sebzelerin suyun üstüne çıkıp bozulmaması için plastik kapak gibi bir şeyle sıkıştırınız.
Kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile doldurup kapaklarını sıkıca kapatınız.
Turşu asitlenme yapıp dışına suyundan taşırdığı için 10 gün kadar altına bir kap koyup taşan turşu suyunu atabilirsiniz.
Serin ve karanlık bir yerde saklayınız. Kavanozu açtıktan sonra ağzı kapalı bir kapta ve buzdolabında saklayınız. Dışarıda tutarsanız turşularınız da yumuşama meydana gelir. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder