4 Aralık 2017 Pazartesi

Mıhlama(Kuymak) Nasıl Yapılır




Hafta sonları kahvaltı soframı lezzetlendiren bu tarife bayılıyorum. 



Malzemeler :

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
350-400 gram telli(çeçil)peynir yoksa taze kaşar

Hazırlanışı :

Tereyağını eritip içine mısır unu ekleyiniz. Tavanın altını iyice kısıp 5-6 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurunuz.(altı açık olursa yakarsınız)

Mısır ununun rengi dönünce altını açıp azar azar suyunu ekleyiniz. 1,5 su bardağından iki parmak kadar suyu peynirin üzerine eklemek için ayırınız.

Kaynamaya çıkınca altını biraz kısıp orta ateşte 1-2 dakika karıştırarak pişiriniz.

Peynirleri biraz daha inceltip tavaya ilave ediniz ve sık sık karıştırınız.

Ayırdığınız iki parmak suyu tavadaki peynirlerin üzerine ilave ediniz. 

Peynirler tamamen eriyip pürüzsüz ve akışkan bir hal alınca altını kapatıp hemen sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...