Poğaça genelde tek tek yapılır ama tepsiye döşeyerek yaptığımız bu tarif hem çok kolay hem de çok yumuşak oluyor.
Malzemeler :
200 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç Malzemesi :
200-250 gr. köy peyniri(erimeyen peynir olacak)
1/2 demet maydanoz
Üzeri İçin:
Çörek otu
Tepsi Ölçüsü:
25x35cm.
Hazırlanışı :
Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin,yoğurt,sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ekleyip karıştırınız.
Kabartma tozu ve azar azar un ekleyiniz. Kulak memesinden daha yumuşak ele hafifçe yapışan oldukça yumuşak bir hamur elde ediniz.
Hamuru iki parçaya ayırınız.
İlk parçayı un attığınız masada 30 saniye kadar yoğurup dikdörtgen şeklinde açınız. Tepsinizin büyüklüğünde açmaya çalışınız.
Hamurun parçalanmaması için katlayarak alıp yağlanmış tepsiye açarak yerleştiriniz. Hamurunuz küçük gelirse üzerine hafif hafif bastırarak tepsinin büyüklüğüne getiriniz.
Rendelenmiş peynir ve minik minik kıyılmış maydanozu karıştırıp hamurun üzerine yayınız.
İkinci hamuru da un atarak açıp peynirli harcın üzerine yayınız.
Yumurta sarısı sürüp çörek otu atınız.
190 derecede 5 dakika ısıtılmış fırına verip altı ve üstü kızarana kadar(yaklaşık 30 dakika) pişiriniz.
Dilimleyerek servis yapınız. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder