Pide yapmakta zorlanıyorsanız görümcemin yaptığı bu leziz tepsi pidesini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Malzemeler :
Hamuru Mayalamak İçin :
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker(tepeleme olmasın)
Hamur İçin :
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
Üzerine Sürmek İçin :
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
Harç İçin :
350-400 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
2 adet büyük sivri biber
2 domates
Karabiber(isteğe bağlı)
250 gram rendelenmiş taze kaşar(üzeri için)
Hazırlanışı :
Yoğurma kabına ılık süt,maya,şeker koyup karıştırınız ve 1-2 dakika bekletiniz.
Mayanın içine tuz sıvı yağ ve su ekleyip karıştırınız.
Unu azar azar ekleyerek yoğurunuz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz.Üstünü kapatıp bir saat dinlendiriniz
Ayrı bir kaba kıyma,tuz,minik doğranmış biber,kuru soğan ve suyunu sıktığınız domatesleri ekleyip yoğurunuz
Dinlenen hamuru masaya alıp tepsi büyüklüğünde açınız
Margarinle yağlanmış tepsiye koyup tepsinin büyüklüğüne göre bastırarak genişletiniz. Hamuru tepsi de yirmi dakika dinlendiriniz
Salçayı iki kaşık suyla inceltip hamurun üzerine sürünüz ve iç harcı da hamurun üzerine yayınız
Fırını 180 derecede 2 dakika ısıtıp Pidenin altı kızarana kadar pişiriniz (yaklaşık 35 dakika kadar). Peynir eklemeyecekseniz hemen servis edebilirsiniz
Üzerine peynir ekleyecekseniz rendelenmiş kaşar atıp 2-3 dakika daha fırında tutup hemen çıkartınız. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder