31 Ocak 2018 Çarşamba

Kıymalı Tepsi Pidesi Tarifi



Pide yapmakta zorlanıyorsanız görümcemin yaptığı bu leziz tepsi pidesini kolaylıkla yapabilirsiniz. 




Malzemeler :

Hamuru Mayalamak İçin :

1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker(tepeleme olmasın)

Hamur İçin :

1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık su
4 su bardağı un

Üzerine Sürmek İçin :

1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su

Harç İçin :

350-400 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
2 adet büyük sivri biber
2 domates
Karabiber(isteğe bağlı)
250 gram rendelenmiş taze kaşar(üzeri için)

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına ılık süt,maya,şeker koyup karıştırınız ve 1-2 dakika bekletiniz.

Mayanın içine tuz sıvı yağ ve su ekleyip karıştırınız. 

Unu azar azar ekleyerek yoğurunuz, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz.Üstünü kapatıp bir saat dinlendiriniz

Ayrı bir kaba kıyma,tuz,minik doğranmış biber,kuru soğan ve suyunu sıktığınız domatesleri ekleyip yoğurunuz

Dinlenen hamuru masaya alıp tepsi büyüklüğünde açınız

Margarinle  yağlanmış tepsiye koyup tepsinin büyüklüğüne göre bastırarak genişletiniz. Hamuru tepsi de yirmi dakika dinlendiriniz

Salçayı iki kaşık suyla inceltip hamurun üzerine sürünüz ve iç harcı da hamurun üzerine yayınız

Fırını 180 derecede 2 dakika ısıtıp Pidenin altı kızarana kadar pişiriniz (yaklaşık 35 dakika kadar). Peynir eklemeyecekseniz hemen servis edebilirsiniz


Üzerine peynir ekleyecekseniz rendelenmiş kaşar atıp 2-3 dakika daha fırında tutup hemen çıkartınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...