7 Şubat 2018 Çarşamba

Çıtır Tavuk Tarifi



Dışarıda yediğiniz çıtır tavukları aratmayan bir tarif. Acılı ya da acısız tüketebilirsiniz.



Malzemeler :

2 adet tavuk göğsü ya da 8 adet şinitzel şeklinde 
kesilmiş tavuk göğsü(daha az ya da daha fazla olabilir)
1/2 su bardağı süt
1 yumurta 
1 çimdik tuz(pane tuzlu olduğu için fazla atmayınız)
2 paket çıtır pane harcı


Hazırlanışı :

Tavuk göğüsleriniz bütünse şinitzel olacak şekilde inceltiniz ya da kasabınıza kestiriniz.

İki parmak genişliğinde dilimleyiniz,tavuğunuz uzunsa dilimledikten sonra ortadan ikiye kesiniz.

Ayrı bir kaba süt,yumurta ve bir çimdik tuz atıp çatalla çırpınız. Tavukları içine koyup 1,5-2 saat buzdolabında bekletiniz.

Çıtır pane harcına bulayıp kızgın yağda iki tarafını da kızartınız. Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını çektiriniz ve sıcak servis yapınız.

Barbekü sosla tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...