Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kestaneyi fırında denemenizi öneririm.
Malzemeler :
500 gram iri boy kestane(daha az ya da fazla olabilir)
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı :
Bir kaba su,tuz,şeker koyup karıştırınız.
Kestanelerin bombeli tarafına bıçakla boydan boya kesik atıp suyun içine atınız (kestaneye zarar vermeyip sadece kabuğunu kesiniz) ya da kestane kesme aparatıyla kesik atınız.
Kestaneleri 30 dakika tuzlu,şekerli su da bekletip süzünüz. (vaktiniz yoksa suda bekletmeden de fırına verebilirsiniz ama beklettiğiniz zaman daha lezzetli oluyorlar)
Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine döküp kestiğiniz kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz.
Fırını 200 derecede 10-15 dakika ısıtıp tepsiyi fırına veriniz.
Kestanelerin kabukları açılıp kızarana kadar pişiriniz (benim fırınımda yaklaşık 40-45 dakika da oluyorlar ama siz pişme süresini kendi fırınınıza göre kontrol ederek ayarlayınız).
Bir tane alıp tadına bakınız. Kestanenin kabuğu kolayca soyuluyorsa ve sertliği yeterliyse pişmiştir. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder