2 Mart 2018 Cuma

Fırında Probiyotik Yoğurt Nasıl Yapılır



Özellikle bağırsaklarında problem yaşayanlar için bu probiyotik yoğurdu tavsiye ediyorum.




Malzemeler :

2 litre açık süt
1 paket doğal probiyotik yoğurt mayası
(bu mayadan elde edeceğiniz yoğurdu tekrar süt mayalamak için kullanırsanız 2 yemek kaşığı yoğurt bir çay kaşığı şeker ve bir fiske tuzu karıştırıp mayalayınız)

Hazırlanışı :

Yarım çay bardağı yoğurt mayalama sıcaklığında açık süt ve bir paket probiyotik yoğurt mayasını karıştırıp kapağını kapatınız.

Havluya sarıp mayalanması için altı saat bekletiniz.

Sütü kaynatmadan önce süzünüz,mümkünse temiz bir tülbent koyarak süzünüz. Süzülen sütü tekrar tencereye alıp ocağa koyunuz,kaynamaya çıkana kadar başından ayrılmayınız.  

Kaynamaya çıkınca altını biraz kısıp 30 dakika kaynatıp altını kapatınız. Probiyotik mayanızın mayalanma süresi dolunca (6 saat sonra), sütü tekrar mayalanma sıcaklığına gelene kadar ısıtıp kaplara boşaltınız. 

Serçe parmağınızın ucunu sütün içine soktuğunuzda 1 den 10 a kadar dayanabileceğiniz bir sıcaklıkta olmalı.

Mayayı kapların içine bölüştürüp karıştırınız. Fırını 150 derecede 7 dakika ısıtıp kapatınız ve kapları fırının içine koyup 7 saat bekletiniz (sütleri fırına koyunca mayalarsanız daha iyi olur). 

Fırından çıkardığınız kapları buzdolabında ağzı açık olarak bir gece bekletip ertesi gün kapaklarını kapatabilir ve tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not : Bazen sütün sıcaklığı iyi ayarlanmadığı için yoğurduğunuz tutmayabilir ve fırına baktığınız zaman hala sıvı halde olduğunu görürsünüz.

Böyle bir durumla karşılaşırsanız yoğurdunuzu fırından çıkartmayınız ve fırını 75 dereceye getirip 60 dakika çalıştırınız. 

Süre bitince fırının kapağını açıp yoğurt soğuyana kadar fırından çıkartmayınız. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp bir gece üstü açık şekilde(Peçete kapatabilirsiniz) bekletip ertesi gün kapağını kapatınız.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...