6 Nisan 2018 Cuma

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi



Oldukça sağlıklı ve vitaminli olan kerevizi portakalla denediğinizde pişirme şeklinizi değiştireceğinize inanıyorum.



Malzemeler :

5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy kereviz
2 adet iri havuç(havucunuz büyükse bir tanesi yeterli)
2 adet portakal
1/2 limon
1/2 sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz 

Hazırlanışı :

Genişçe bir tencereye zeytin yağı ve minik doğranmış soğanları ekleyiniz. 

Soğanların rengi dönene kadar kavurunuz.Bir bardak sıcak su ekleyip tencerenin altını kısınız.

Havuç ve kerevizleri soyunuz,yıkadığınız kerevizlerin dışına limon sürüp kabak oyacağı ile ortasını oyunuz. 

Soyduğunuz havucu ortasına koyup fazlalığını kesiniz. 

Kerevizi küçük parmak genişliğinde dilimleyiniz, eğer kurabiye kalıbınız varsa kereviz dilimlerinize şekil verebilirsiniz ya da direkt olarak tencereye yerleştirebilirsiniz. 

Portakalları ve limonu sıkıp kerevizlerin üzerine dökünüz. Şeker ve tuz atıp tencerenin kapağını kapatıp altını biraz açınız. 

Yarım su bardağı sıcak su ve bir parça kereviz yaprağından koyup kapağı kapalı olarak kerevizler yumuşayana kadar pişiriniz(yaklaşık 15-20 dakika da yumuşuyorlar).

Tuzunu ayarlayıp altını kapatınız ve kapağı kapalı olarak soğutunuz. 

Tüketirken üzerine limon sıkarsanız daha hoş bir tat yakalarsanız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...