Küçük Porsiyonlarda da yapabileceğiniz ve et yemeklerinin yanına oldukça yakışan bir lezzet.
Malzemeler :
1 kilo ıspanak
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
tuz,karabiber
1 adet kesme şeker
Üzeri İçin :
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Beşamel Sos İçin :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
az tuz
çay kaşığın ucuyla karabiber
Hazırlanışı :
Ispanakların yapraklarını doğrayınız. İçi su dolu genişçe bir kaba alıp üzerine biraz sirke ekleyip tuz atınız.
Biraz bekletip iki üç kere suyunu değiştiriniz(tekrar tuz ve sirke koymanıza gerek yok)
Tencereye sıvıyağ ve minik minik doğranmış soğanları ekleyiniz, soğanlar renk alana kadar kavurunuz.
Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları azar azar tencereye ekleyiniz.
Tuz atıp tencerenin kapağını kapatınız ve ara ara karıştırarak pişiriniz.
Tuzunu kontrol edip tadını ayarlayınız,suyunu salıp çektikten sonra 3-4 dakika kadar kavurunuz.
Kare bir borcama ıspanakları koyup üzerini düzeltiniz.
Sos tenceresine tereyağı koyup eritiniz, eriyince un ekleyip altını biraz kısınız. Un kokusu çıkana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurunuz.
Karıştırmaya devam ederek soğuk süt ekleyip, tencerenin altını açınız.
Göz göz olunca tuz,çay kaşığının ucuyla karabiber atıp tadını ayarlayınız ve altını kapatınız.
Ispanakların üzerine yayıp sosun üzerine rendelenmiş kaşar atınız. 200 derecede 15 dakika ısıttığınız fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriniz.(yaklaşık 30-35 dakika). Afiyet olsun.
Tarifin Videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder