Arkadaşlar genelde ıspanağın yaprakları kullanıldığı için kök kısımları atılır ama bu çorba tarifi ile artık köklerini de atmayıp değerlendirmiş olacaksınız.
Malzemeler :
Yarım kilo ıspanağın kökleri
sirke
tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
8 su bardağı su(tavuk ya da et suyunuz varsa daha iyi olur ya da kullanıyorsanız bulyon koyabilirsiniz)
Terbiyesi İçin :
1 adet küçük sarımsak(isteğe bağlı)
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Üzeri İçin :
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kadar pul biber ya da kırmızı
toz biber
1 tatlı kaşığı kadar nane
Ispanakların köklerini küçük küçük doğrayınız. İçi su dolu bir kaba koyup üzerine az sirke ve tuz atıp karıştırınız.Kumunu akıtması için biraz bekletiniz.
Tencereye sıvı yağ ve minik doğranmış soğanları ekleyip
renkleri dönene kadar kavurunuz. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanak köklerini ilave ediniz.
Biraz kavurup sıcak su ekleyiniz.Ispanak kökleri yumuşayana kadar kaynatıp blendıra çekiniz.
Ayrı bir kaba sarımsak,yumurta,yoğurt,un ve su ekleyip blendıra çekiniz. Çorbanın suyundan iki kepçe alıp çırpmaya
devam ederek terbiyeye ilave ediniz. Devamlı karıştırarak çorbaya ekleyiniz kaynamaya çıkana kadar karıştırınız.
Tuzunu ve kıvamını ayarlayıp altını biraz kısınız(kıvamı koyu gelirse yarım bardak daha sıcak su ekleyiniz)6-7 dakika daha kaynatıp altını kapatınız.
Ayrı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı ekleyip kızdırınız. Pul biber(ya da kırmızı toz biber) ve nane ekleyip altını hemen kapatınız. Çorbayı servis yaparken üzerine biraz nane atıp kızdırılmış yağdan dökünüz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder