Burma tatlısını bugüne kadar hep cevizli yaptıysanız, bu defada cevizli baklavayı aratmayan fındıklı baklavayı denemenizi tavsiye ederim, sonuç bir harika.
Malzemeler :
1/2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sirke
çay kaşığının ucuyla tuz
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı un(hamuru masada
yoğurmak için)
2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Hamuru açmak için :
2 su bardağı buğday nişastası
Üzerine Dökmek İçin :
200 gram tereyağı
Şerbeti için :
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
minik bir limon parçası
Tepsi ölçüsü : 33 cm
Hazırlanışı :
Yoğurma kabına su,sıvı yağ,yoğurt,tereyağı,sirke,tuz ve yumurta ekleyip karıştırınız.
Unu azar azar ekleyip yaklaşık 3-4 dakika yoğurunuz.
Yumuşak bir hamur elde ediniz. Hamuru 16 adet bezeye ayırınız (her beze yaklaşık 35 gram geliyor).
Bezelerin her iki tarafını da nişastaya bulayıp çay tabağı büyüklüğünde açınız. Birbirlerine yapışmayacak şekilde tepsiye yerleştirip üstlerini streçle kapatınız ve iki saat kadar buzdolabında bekletiniz.
Tereyağını ocağın en küçük gözüne koyup altını iyice kısınız 3-4 dakika kadar kaynatıp üzerine çıkan ayranlı kısımları toparlayınız. Altını kapatıp bekletiniz.
Bir yemek kaşığı nişastayla hamuru açınız, hamur birbirine yapışırsa biraz nişasta serpebilirsiniz.
Açılan yufkanın üzerine çekilmiş fındık atınız. İnce bir oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıp büzünüz ve tepsiye diziniz.
Tereyağını parmağınızın dayanabileceği sıcaklığa kadar ısıtıp baklavanın üstüne dökünüz.
Tepsiyi 170 derecede 10 dakika ön ısıtma yapılmış fırına veriniz. 15 dakika pişirip 160 dereceye düşürünüz ve burmaların üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Tencereye su ve şeker ekleyip ocağa koyunuz şeker eriyene kadar karıştırıp bir daha karıştırmayınız. Şerbet kaynamaya çıkınca içine küçük bir limon atıp altını biraz kısınız ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatıp ılınması için kenara alınız.
Fırından çıkardığınız tatlıyı dilimleyiniz ve sıcak tatlıya ılık şerbet veriniz. Tatlı soğuyup şerbetini iyice çekince servis ediniz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder