19 Ocak 2019 Cumartesi

Düdüklüde Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tarifi






Portakal ve limon suyu ilavesiyle çok daha lezzetli ve sağlıklı olan bu tarifi denemenizi öneririm.




Malzemeler :

700 gram pırasa (4-5 adet)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük kuru soğan
1 büyük havuç
2 yemek kaşığı pirinç
2 portakal
1/2 limon(büyükse çeyrek koyunuz)
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı : 

Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında biraz kavurunuz.

Verev doğradığınız havucu da ekleyiniz. Dış kabuğunu ve köklerini temizleyip yıkadığınız pırasaları da verev doğrayıp tencereye ekleyiniz.

Yıkadığınız pirinçleri,sıcak suyu ve portakal suyunu ekleyiniz. Limon suyu,tuz ve şeker de ekleyip karıştırınız. 

Düdüklünün buharı çıkmaya başlayınca altını biraz kısıp 15 dakika pişirip kontrol ediniz. Sebzeler diriyse, 5 dakika daha pişiriniz. 

Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdiriniz ve limonla servis ediniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...