Bu nefis acıbadem kurabiyesi tarifini kesinlikle kaçırmamanızı öneririm, oldukça lezzetli oluyorlar
Malzemeler :
125 gram fındık unu(1 su bardağı+2 parmak)(fındıkları robotta çekip un elde edebilirsiniz)
125 gram badem unu(2 su bardağından iki parmak eksik)
375 gram toz şeker(2 su bardağı+ bir parmak)
5 yumurta akı(çok küçük yumurta olmasın)
1/4 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
16 adet çiğ badem
Yapılışı :
Tencereye toz şeker,fındık unu ve badem unu koyup karıştırınız.
Ocağın en küçük gözüne koyup altını açınız.
Çeyrek limonu sıkıp karıştırınız. Yumurta aklarını ekleyip göz göz olana kadar devamlı karıştırınız.
Göz göz olunca (yaklaşık 13 dakika kadar) altını biraz kısıp 2 dakika daha karıştırarak pişiriniz.
Altını kapatıp nişasta ekleyiniz ve iyice karıştırınız.
Pişmeye devam etmemesi için başka bir kaba alıp sık sık karıştırarak ılıtınız.
Küçük bir cezveye su ve bademleri koyup su kaynamaya çıkınca bir dakika haşlayınız.
Soğuk suya tutup süzünüz, kabuklarını soyunuz.
Ilınan hamuru sıkma torbasına koyunuz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasını dik tutarak sıkınız.
Parmağınızı ıslatarak üstlerini düzeltip ortalarına soyulmuş badem yerleştiriniz.
150 derecede 15 dakika ısıtılmış fırına verip renk alana kadar pişiriniz (Benim fırınımda 45 dakika da piştiler ama siz kendi fırınınıza göre pişme süresini ayarlayınız).
Fırından çıkardığınız zaman bademleri ıslatmadan yağlı kağıdın altına bir miktar oda sıcaklığında su veriniz, yapamazsanız mutfak havlusunu iyice ıslatıp bademleri yağlı kağıdıyla beraber ıslak havlunun üzerine alınız.
Bir iki dakika kadar bekleyip bademleri dikkatlice yağlı kağıttan ayırınız. Yapıştırmak isterseniz bu aşamada yapmalısınız. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder