2 Eylül 2019 Pazartesi

Lazanya Tarifi







Nefis bir lazanya yemek istiyorsanız bu tarifi kaçırmamanızı öneririm.





Malzemeler :




İç Harcı İçin(Bolonez Sos):

4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
400 gram kadar kıyma
2 su bardağı rondo da çekilmiş domates püresi
Tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik


2,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar(1,5 su bardağı arası için, 1 su bardağı üzeri için)




Beşamel Sos İçin :




80 gram tereyağı(tepeleme 3 yemek kaşığı)
Tepeleme 3 yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
Tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Muskat (az)(10-15 kere rendenin ufak
tarafıyla ileri geri yapınız)


1/2 paket lazanya(12-13 adet)






Hazırlanışı :



Teflon tavaya sıvı yağ ve minik minik doğranmış soğanları ekleyip (altını biraz kısınız) kavurunuz. 


Soğanların rengi dönünce küp küp doğranmış havuçları ekleyiniz. Havuçları da biraz kavurup kıyma ekleyiniz.

Kavrulan kıymanın içine rondo da çekilmiş domatesleri ekleyip iki-üç dakika kadar kavurunuz. Tuz,karabiber ve kekik ile tatlandırınız. Hafif sulu kalacak şekilde altını kapatınız.


Teflon tencereye tereyağı ekleyiniz,eriyen tereyağının üzerine (altını biraz kısınız) un ekleyip 3-4 dakika devamlı karıştırarak kavurunuz.

Un kokusu çıkınca sütü azar azar ilave ediniz.Tencerenin altını biraz açınız. Kaynamaya çıkana kadar devamlı karıştırınız, göz göz olunca altını biraz kısıp tuz,karabiber ekleyiniz.


Az muskat rendeleyip bir dakika daha kaynatıp altını kapatınız. Üzerine dökmek için bir su bardağı sosu kenara kaldırınız. 

Başka bir tencereye biraz su ve bir çay kaşığı tuz atıp kaynatınız. 

Kaynamaya çıkınca lazanyaları içine atıp bir dakika haşlayınız. Hemen kevgirle çıkarıp tepsi üzerine alınız (üst üste gelmesinler yapışırlar)


Lazanyayı yapacağınız kabı yağlayınız,bir iki kepçe beşamel sos döküp kabınızın şekline göre haşlanmış lazanya yapraklarını diziniz. 

Biraz kıymalı harç,biraz beşamel sos,az kaşar atınız. 
Tekrar lazanya yaprağı koyup,biraz kıymalı harç,biraz beşamel sos ve taze kaşar atınız.



Kabınızın büyüklüğüne göre katını ayarlayabilirsiniz. En üstüne kalan lazanya yapraklarını koyup ayırdığınız bir bardak beşamel sosu dökünüz.

Üzeri için ayırdığınız kaşarı da döküp 200 derecede 15 dakika ısıtılmış fırına verip üstü kızarana kadar pişiriniz. Benim fırınım da 40 dakika da pişti ama siz kendi fırınınıza göre süresini ayarlayınız.


Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...