16 Nisan 2020 Perşembe

Zerdaçallı Ispanak Kökü Çorbası Tarifi








Ispanak kökü,sebze ve baharatlarla yapılan bu çorbayı oldukça beğeneceğinize inanıyorum.








Malzemeler   :



200 gram kadar ıspanak (yaklaşık 14-15 kök)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet küçük havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy patates
6-7 su bardağı sıcak su(isterseniz 1 bardağını su yerine et suyu ekleyebilirsiniz,daha lezzetli olur)
tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon(tepeleme olmasın)

Ispanak köklerini içinde bekletmek için :

1 yemek kaşığı sirke
tuz
su


Hazırlanışı   :

Minik minik doğradığınız ıspanak köklerini su doldurduğunuz kaba alınız. 

Sirke ve tuz atıp biraz bekletiniz (10 dakika kadar)

Isınan tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğan ekleyip rengi dönene kadar kavurunuz.

Doğranmış havuç ekleyip kavurmaya devam ediniz.

Salça ekleyip bir dakika kavurunuz. İyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanak köklerini ekleyiniz.

Doğranmış patatesleri de ekleyip 6-7 su bardağı sıcak su ekleyiniz(et suyunuz varsa 1-2 bardağını et suyu olarak 
ekleyebilirsiniz)

Tencerenin kapağını tam kapatmadan ıspanak kökleri yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişiriniz.

Tuz,karabiber,zerdeçal ekleyip blendra çekiniz(isterseniz taneli olarak tüketebilirsiniz).

Kimyon ekleyiniz ve bir iki taşım kaynatıp kıvamını ve tadını 
ayarlayıp altını kapatınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...