Her daim sofralarımızda yer alan lezzetli bir mezedir.
Malzemeler :
5 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet orta boy havuç
Tuz
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
az tuz
Hazırlanışı :
Isınan tavaya zeytinyağı ve soyup rendelediğiniz havuçları ekleyiniz.
Havuçlar suyunu çekip yumuşayana kadar kavurunuz (yaklaşık 10 dakika).Tuz atıp kavurmaya devam ediniz.
Yumuşayan havuçları soğuması için geniş bir kaba alınız.
Ayrı bir kapta süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuz atıp karıştırınız. Soğuyan havuçların içine ekleyiniz
Servis kabına alıp üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağıgezdiriniz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder