18 Kasım 2013 Pazartesi

Pudingli Mozaik Pasta






Bu pudingli mozaik pasta oldukça güzel oluyor. Muhakkak deneyim derim. Klasik mozaik pasta tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler :

1 paket çikolatalı puding
1 paket bitter çikolata(80gr.)
1 paket petibör bisküvi
1 paket hazır kakaolu kek(200gr.)
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

Üzeri İçin(Ganaj) :

1 paket sıvı krema
2 paket bitter çikolata(80grx2)

Hazırlanışı :

Çikolatalı pudingi arkasındaki tarife göre pişirip altını kapatınız ve içinde parçalara ayırdığınız bir paket çikolatayı eritiniz.

Büyük bir kabın içine keki elinizle ufalayınız ve bisküvileri de kırıp içine atınız. Pişirdiğiniz pudingi sıcak olarak üzerlerine döküp, fındıkları da ilave edip karıştırınız.

Pastayı kenarda bekletirken ganajını yapınız. Teflon tavaya kremayı koyup kaynama noktasına gelene kadar devamlı karıştırıp altını kapatınız (yani kaynamadan altını kapatınız). İçine parçalara ayırdığınız iki paket bitter çikolataları atıp eriyene kadar karıştırınız. 

Pudingli karışıma, yaptığınız ganajın yarısını ekleyip karıştırınız ve strech serdiğiniz bir kaba dökünüz. Su bardağının altı ile üzerine baskı yapıp sıkıştırınız ve buzluğa koyup  bir saat civarı bekletiniz.

Buzluktan çıkardığınız pastayı servis tabağına ters çevirip strechle kalıptan kurtarınız ve üzerine soğuyan ganajı çok hafif ısıtarak dökünüz. Bu defa buzdolabının normal tarafına koyup 4-5 saat civarı bekletip servis yapınız. Bu pastayı servis yapmadan bir gün önce yaparsanız daha kıvamını bulur. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...