10 Haziran 2016 Cuma

Kahke






Kıyır kıyır bayatlamayan lezzetli ve yapımı da oldukça kolay bir tarif. Kapalı bir kapta saklarsanız üç hafta bile geçse ilk günkü lezzeti ve tazeliğini koruyor. 


Malzemeler :

250gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta(sarısı içine beyazı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Susam veya çörek otu(üzeri için)

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına margarin,sıvıyağ ve pudra şekeri,yoğurt, yumurta sarısı,sirke,mahlep,kabartma tozu ekleyip yoğurunuz. 

Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz. 

Hamuru 10-15 dakika dinlendirip merdane ile yarım cm. kalınlığında açıp birer parmak genişliğinde şeritler kesiniz.

Her şeritin uçlarını düzelterek 9cm. uzunluğunda çubuklar kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriniz. 

Fırçayla üzerlerine yumurta akı sürüp susam ya da çörek otu atınız. İsterseniz ikisini birden kullanabilirsiniz.(yumurta akının içine bir fiske tuz atıp karıştırırsanız kahkeler daha kıyır kıyır olur)

Fırını 170 derece de turbo da 15 dakika ısıtıp tepsileri fırına veriniz. Altları ve üstleri kızarana kadar pişiriniz. 

Benim fırınımda 30 dakika da piştiler ama siz pişme süresini kontrol ederek ayarlayınız. Afiyet olsun. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...